TikTok hesabı nasıl silinir?

TikTok hesabınızı silme hakkında bilmeniz gerekenler

Tiktok sosyal ağındaki hesabın tamamen silinmesi, eylemlerinizden yalnızca 30 gün sonra gerçekleşecektir. Bu nedenle bu süre zarfında profil diğer kullanıcılar için gizlenecektir. Fikrinizi değiştirirseniz, iptal etmek için tek yapmanız gereken hesabınıza giriş yapmaktır.

Önemli bir nokta: Bir hesabı silmek sandığınız gibi, onunla ilişkili tüm içeriğin yok edilmesi anlamına gelmemektedir. Tüm videolarınız TikTok’ta kalacak ve görüntülenmeye hazır olacaktır. Aynı şey özel mesajlar, hedef kitleniz ve abonelikleriniz için de geçerlidir. Ayrıca, ücretli satın alımlar için geri ödeme almayacaksınız.

Bu nedenle, sosyal ağda artık sizinle ilgili bir şey olmaması için, hesabınızı silmeden önce sohbetlerdeki tüm videoları ve mesajları silmeniz gerekmektedir. Aboneliklerinizi iptal etmeniz ve abonelerinizi terk etmeniz de gereklidir. Emin olmak için profilinizi gizli yapabilir, avatarınızı kaldırabilir, adınızı değiştirebilir ve telefon numaranızın bağlantısını kaldırabilirsiniz.

TikTok’u silerken, hesap verilerinizle bir arşiv indirmeyi teklif etmektedir. Bu teklif videoların olmayacağı için, yalnızca bir profil açıklaması, iletişim bilgileri, etkinlik geçmişi ve ayarlar olacağı için çok az kullanışlıdır. Tüm bunları toplamak 4 gün kadar sürmektedir. Yani ihtiyacınız varsa beklemeniz gerekecektir.

TikTok hesabını silmeden önce yapılması gerekenler

  • Profil sekmesini açın ve ardından tüm videolarınızı gözden geçirin ve silin. Bunu yapmak için üç noktayı tıklayın ve “Sil” i seçin.
  • Profilde “Abonelikler” ve “Aboneler” öğelerine gidin ve kullanıcı adlarının yanındaki düğmelere tıklayarak her şeyi iptal edin.
  • Gelen Kutusu sekmesinde uçak simgesine dokunun. Ardından, önemli bilgiler içeren sohbetleri gözden geçirin ve içindeki tüm veya tek tek mesajları silin.
  • “Profil” bölümünde, “Profili Düzenle”ye dokunun ve fotoğrafı herhangi bir resim veya boş bir arka planla değiştirerek silin. Ayrıca adı değiştirin veya soyut bir şeye giriş yapın.
  • Ayarlar ve Gizlilik → Hesap Yönetimi → Telefon Numarası’na gidin ve Telefonun Bağlantısını Kaldır’ı seçin.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” bölümünde, “Gizlilik” öğesine gidin ve “Özel hesap” geçiş anahtarını açın.

TikTok hesabı nasıl silinmektedir?

  • “Profil” → “Menü” → “Ayarlar ve Gizlilik” → “Hesabı Yönet” → “Hesabı Sil”e gidin.
  • İsteğe bağlı olarak, sosyal ağdan ayrılma nedeninizi belirtin veya “Atla”yı tıklayın. Hesap bilgilerinizi saklamak istiyorsanız “İndirme İste”ye tıklayın veya silme işlemini onaylayın ve “Devam”a dokunun.
  • Bir dışa aktarma biçimi seçin ve Veri İste’yi tıklayın. Daha sonra indirilebilecekleri bu bölümde görüneceklerdir.
  • Veriler zaten indirilmişse veya buna ihtiyacınız yoksa, “Devam”a tıklayın ve ardından şifrenizi girin ve “Hesabı sil”e dokunun.

Android telefon veya iPhone’da nasıl silinir?

Temel olarak, insanlar bir akıllı telefondaki bir uygulama aracılığıyla TikTok’u kullanmaktadır. Ancak son zamanlarda programın kayıt olmadan bir tarayıcı aracılığıyla nasıl kullanılacağı hakkında konuştuk. Bu iki durumdaki arayüz, hesabınızı silme sürecinin yanı sıra farklı olmayacaktır. Profilinizi silmek için şu adımları izleyin;

  • Uygulamada TikTok uygulamasını açın veya tarayıcıda https://www.tiktok.com doğru verileri girerek hesabınıza giriş yapın: giriş ve şifre.
  • Sağ alt köşedeki kişi simgesine tıklayarak profilinizi açın. “Ben” olarak imzalandı
  • Ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayarak ayarlara gidin.
  • “Hesap Yönetimi” bölümünü seçin – görünen listede ilk olacak.
  • Yeni bir menüye aktarılacaksınız. “Hesabı sil” sütununa dokunun. TikTok silme koşullarını gösterecek ve “Devam” düğmesini kullanarak kararınızı onaylamanızı isteyecektir. Kararınıza güveniyorsanız, üzerine tıklamaktan çekinmeyin.
  • Ardından, hesaba bağlı telefona bir onay kodu gönderilecektir. Saldırganların buna onay vermeyen bir kişinin sayfasını silememesi için bu gereklidir.
  • Şifreyi girdikten sonra “Hesabı sil” butonu aktif hale gelir. Tekrar düşünün. Ünlü bir tiktoker olmak istemediğinizden emin misiniz? Değilse, bu düğmeye basarak hesabı silin.

Silinen bir profil nasıl kurtarılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi silme talebini gönderdikten sonraki 30 gün içinde bunu yapmak mümkündür.

Uygulamayı tekrar kullanmak için TikTok’u açın ve kimlik bilgilerinizi girin. Sistem, “hesabınız devre dışı bırakıldı” bildirimlerini görüntüler. “Devre dışı bırakmayı iptal et” düğmesini tıklamanız yeterlidir. Bu durum da sayfanıza tekrar erişmenizi sağlanacaktır. Hesabınızı silmeden önce videoları silmediyseniz, yerlerinde de görüntülenecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Benzer konular

Fps nedir? Nasıl ölçülür? Kaç olmalıdır?

“Kaç fps kullanıyorsun?” diye sorulduğunda ne cevap vereceğinizi bilemediğinizde...

Teknoloji blogu açmak için 5 neden

Bir teknoloji blogu açmaya karar vermek kolay değildir. Sonuçta...

VDS ve VPS arasındaki farklar nelerdir?

Paylaşımlı KVM ve Sanallaştırma Nedir? Bu ve benzer birçok soru...

HTML nedir? Nasıl oluşturulmaktadır?

HTML nedir? HTML, internette yaygın olarak kullanılan bir köprü metni...

Güvenilir Agartha GB Nereden Alınır?

Knight Online’ın en yeni sunucularından biri olan Agartha, oyuncuların...